La propera Jornada de Protecció vegetal, organitzada per la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) se centrarà en la situació actual de l’alimentació a la Unió Europea i en les garanties que ofereixen els productes agrícoles al consumidor. Com en les deu jornades anteriors, hi haurà espai per a comunicacions científiques sobre la protecció vegetal. Esperem tornar a escoltar les novetats de les universitats, les empreses, els tècnics i els centres d’investigació. Us convidem a participar-hi.
PROGRAMA
9:15h Inauguración
9:30h Conferencia inaugural ‘Alimentación, el reto de la humanidad, a cargo de Francesc Llauradó, miembro de la Junta directiva de AEPLA y director del área mediterránea de Nufarm.
10:15h Sesión Pósters
10:45h Mesa de debate CONSUMIDOR
Moderador: Josep Tejedo, director general de Mercabarna
.
Participantes: Anna Burgués, de la asociación de consumidores UNAE / Raimon Bagó, director general del grupo SERHS / Ricard Chifré y Catherine Vidal, de la empresa ORDESA / Joan Font, director general del grupo BON PREU / Òscar Ubide, gerente del Mercado de la BOQUERÍA.
12:15h Presentación de comunicaciones
13:30h Comida
15:00h Mesa de debate SEGURIDAD Y VALOR NUTRITIVO
Presentador: Abel Mariné, presidente de la Asociación Catalana de Ciencias de la Alimentación.
Participantes: Victòria Castell, de la Agencia Catalana de Seguridad Alimentaria / Rosaura Farré, catedrática de Nutrición y Bromatología de la Universidad de Valencia.
16:00h Conferencia ‘Biotecnología vegetal, el éxito por encima del mito’, a cargo de José Miguel Mulet, investigador del IBMCP de la Universidad Politécnica de Valencia y CSIC.
16:30h Mesa de debate PRODUCCIÓN
Moderador: Emili Montesinos, catedrático de Producción Vegetal de la Universidad de Girona.
Participantes: Judit Arnó, investigadora del IRTA / Jordi Dolcet, director general de Fruits de Ponent / José Miguel Mulet, investigador del IBMCP de la UPV y CSIC / Joan Rubió, de la empresa Recaredo / Daniel Valls, presidente del CCPAE.
18:00h Conclusiones de la Jornada a cargo de Jordi Peix, vicepresidente del Banco de los Alimentos de Barcelona.
18:30h Adjudicación del Premio Claudi Barberà.
18:45h Clausura a cargo de Abel Mariné, presidente de la ACCA, y Josep Maria Vives, presidente de la ICEA.